2018-10-26 07:11Press release

Svensk startup tar fighten om integritet och AI på europanivå

null

Nästa vecka går Nordic Tech Week av stapeln i Berlin. Syftet är att visa upp de vassaste startup-bolagen på den nordiska marknaden för tyska politiker och affärsintressen. Zynapp är handplockade till den svenska stolen i debatten om AI, något man kommer att använda för att stärka individens position i den europeiska digitaliseringspolitiken.

I kölvattnet av Brexit vänds blickarna mot Berlin. Under två dagar samlas makthavare, tech- företag, investerare och intresseorganisationer på nordiska ambassaderna för att diskutera en ny teknikpositiv digitaliseringspolitik. Som Sverigerepresentant i paneldebatten om artificiell intelligens vill tech-bolaget Zynapp lyfta individens perspektiv i digitaliseringen.

- Sverige har ett gott internationellt rykte och ett högt förtroendekapital. Vi kommer att nyttja det för att driva vår tes om hur artificiell intelligens ska tjäna individen och inte tvärtom, säger Tomas Olsson, vd för Zynapp.

På dagordningen avhandlas också andra etablerade ämnen som fintech, grön innovation, utbildning och hälsa. Gemensamt för samtliga är att de kokar ner till en av de största etiska utmaningarna vi står inför – den om användarens integritet. Även om frågan får allt mer utrymme i det offentliga rummet, i synnerhet efter GDPR, är det långt ifrån nog om man frågar Tomas.

- Då vi möjliggör äganderätt till den egna datan är Zynapp också en av de få svenska tech-aktörerna som på riktigt engagerar sig politiskt och operativt i den här frågan. Nästa gång vi gör det befinner vi oss i Berlin, den här gången sker det på europanivå, säger Tomas.

Intiativtagaren till Nordic Tech Week, branschorganisationen IT & Telekomföretagen, delar bilden av integritet som en framtida vattendelare. Även de menar att integritetsfrågan kommer att vara en allt viktigare komponent i det snabbrörliga tekniklandskapet.

- Användarintegritet kommer att vara en allt viktigare förutsättning för att lyckas framöver. De företag som förstår den frågan kommer att ha en stor konkurrensfördel, säger David Mothander, förbundsdirektör IT&Telekomföretagen.

Om Zynapp

Zynapp är en svensk tech-startup som samlar och strukturerar användarens data i en och samma plattform.

Användaren kan, helt automatiskt och oberoende av enhet, samla foton, musik, mail, dokument och mycket

mer från populära tjänster och appar i världens första privata valv. Med hjälp av AI och maskininlärning kan

användaren enkelt hitta, utforska och ta kontroll över sitt digitala innehåll. Alltid med ett 100% integritetslöfte,

vilket innebär att det är bara användarens själv som har tillgång till sin personliga information.


About Zynapp | Press

Zynapp samlar den data du väljer att delge för att du, enklare och mer strukturerat skall kunna få en överblick av all din information samlat i en app. Den informationen som Zynapp initialt har möjlighet att samla in är: mail, samtalshistorik, sms, platser, kontakter, foton, kalender, Dropbox, Google Drive, Evernote och Spotify. Läs mer på www.zynapp.com!

Contacts

Marianne Lundgren-Précenth
CMO
Marianne Lundgren-Précenth