2018-12-18 08:45Press release

Lanserar stöd för Instagram – vill bli den självklara destinationen för dina bildminnen

null

För en dryg månad sedan lanserades en första version av Facebook i Zynapp – en svensk plattform som hjälper dig att ta ett helhetsgrepp kring dina digitala tjänster. Vd, Tomas Olsson, var snabb med att utlova ett bredare stöd för sociala medier, något som nu följs upp genom att addera till Instagram.

Genomsnittspersonen har i dag cirka 4,000 digitala foton och bilder utspridda på olika enheter, diverse molntjänster och sociala medier. I takt med att vi blir allt mer digitala ökar också efterfrågan på nya tekniker som kan samla in och hantera den stora mängden personliga data vi sprider omkring oss på nätet, inte minst för bilder och visuellt innehåll.

”Lanseringen av Instagram i Zynapp betyder att vi stärker vår position inom digital bildhantering och blir än mer relevant för dig som vill ha koll på alla dina bildminnen och samtidigt ha dem i tryggt förvar”, förklarar Tomas.

40% tappas bort
Siffran är en säker underdrift enligt forskare vid University of Sheffield, som menar att antalet digitala foton ökar exponentiellt. Slutsatsen? Vi är oförmögna att hitta hela 40% av våra bildminnen – en rejäl minnesförlust som Zynapp vill motverka genom att samla in och presentera innehållet efter sammanhang.

”Vår lösning kan liknas vid en förlängning av hjärnan. Med andra ord kan du hitta dina bilder efter tid, plats och person – lite mer som du faktiskt navigerar i verkligheten. I teorin är det alltså möjligt gå tillbaka 20 år i tiden och hitta den där bilden, oavsett om den kommer från Instagram, mobilen, surfplattan eller från någon av dina molntjänster”, fortsätter Tomas.

Om Zynapp

Zynapp är en svensk tech-startup som samlar och strukturerar användarens data i en och samma plattform. Användaren kan, helt automatiskt och oberoende av enhet, samla foton, musik, mail, dokument och mycket mer från populära tjänster och appar i världens första privata valv. Med hjälp av AI och maskininlärning kan användaren enkelt hitta, utforska och ta kontroll över sitt digitala innehåll. Alltid med ett 100% integritetslöfte, vilket innebär att det är bara användarens själv som har tillgång till sin personliga information.


About Zynapp | Press

Zynapp samlar den data du väljer att delge för att du, enklare och mer strukturerat skall kunna få en överblick av all din information samlat i en app. Den informationen som Zynapp initialt har möjlighet att samla in är: mail, samtalshistorik, sms, platser, kontakter, foton, kalender, Dropbox, Google Drive, Evernote och Spotify. Läs mer på www.zynapp.com!

Contacts

Marianne Lundgren-Précenth
CMO
Marianne Lundgren-Précenth