2018-11-22 12:15Press release

Här är appen som hjälper dig göra slut med Facebook

null

Trött på sociala medier? I veckan släpper svenska tech-bolaget Zynapp en version av sin plattform där du som användare automatiskt kan hämta ut ditt innehåll från Facebook. Lanseringen är en viktig milstolpe för bolaget, vars vision är att ge makten över data tillbaka till användaren.

Svenskar spenderar i genomsnitt sex timmar per dag online. En stor del av den tiden går till surfande på sociala medier. I toppen återfinns jättar som Facebook, Instagram och Twitter — vars affärsmodeller bygger på att paketera och sälja vidare din personliga information till tredje part, något som Zynapp vill vara det självklara alternativet till.

-Vi tror inte på modellen som råder idag, där personer får sina liv kartlagda, paketerade och sålda. För att närma oss en lösning på detta har vi valt att möjliggöra en första version av Facebook som datakälla, något som kommer att följas av fler sociala medier och utbyggd funktionalitet, säger Tomas Olsson, vd på Zynapp.

Fler appar och funktioner
Initialt handlar det om att kunna hämta ut bilder som du själv publicerat- eller blivit taggad i på Facebook. Ambitionen framöver är att du ska kunna hämta ut ytterligare information som tillhör dig, bland annat kontakter, konversationer och event.

-Tanken är att du som användare i framtiden ska kunna hämta ut all din information. Zynapp är ett verktyg för den som vill ta tillbaka kontrollen över sin digitala identitet och den samlade kunskapen om sig själv. Integritet är det i särklass viktigaste löftet vi har till våra användare, fortsätter Tomas.

Ökad medvetenhet
Under det senaste året har integritet minst sagt varit på tapeten. GDPR, Cambridge Analytica och Apples tydliga ställningstagande i EU är bara några exempel som visar på frågans aktualitet. Även i Sverige uttrycker fler människor oro över hur olika digitala plattformar använder deras data, samt hur man hanterar säkerheten kring den.

-Vi ser ett behov där fler och fler vill hämta ut sitt data från olika plattformar, men vet inte hur. Det få tänker på är att man faktiskt har den möjligheten med GDPR — ett behov som Zynapp är direkt utvecklat för att omhänderta, avslutar Tomas.

--

Källor: Svenskarna och internet (2017), Global Web Index Q2 & Q3 (2017).

Om Zynapp

Zynapp är en svensk tech-startup som samlar och strukturerar användarens data i en och samma plattform. Användaren kan, helt automatiskt och oberoende av enhet, samla foton, musik, mail, dokument och mycket mer från populära tjänster och appar i världens första privata valv. Med hjälp av AI och maskininlärning kan användaren enkelt hitta, utforska och ta kontroll över sitt digitala innehåll. Alltid med ett 100% integritetslöfte, vilket innebär att det är bara användarens själv som har tillgång till sin personliga information.


About Zynapp | Press

Zynapp samlar den data du väljer att delge för att du, enklare och mer strukturerat skall kunna få en överblick av all din information samlat i en app. Den informationen som Zynapp initialt har möjlighet att samla in är: mail, samtalshistorik, sms, platser, kontakter, foton, kalender, Dropbox, Google Drive, Evernote och Spotify. Läs mer på www.zynapp.com!

Contacts

Marianne Lundgren-Précenth
CMO
Marianne Lundgren-Précenth